Un român în boardul Petrom. Radu Căprău de la OMV a fost numit şef al diviziei Downstream Oil

În sedința de azi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom l-a numit pe Radu-Sorin Căprău, 43 de ani, înfuncția de membru al Directoratului, responsabil pentru Downstream Oil, informează compania petrolieră.

Nnumirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul lui Neil Anthony Morgan, până în data de 16 aprilie 2019. Radu-Sorin Căprău a acceptat numirea și va prelua poziția începând cu data de 1 octombrie 2018.

Așa cum a fost comunicat pe data de 30 mai 2018, Neil Anthony Morgan a renunțat la mandatul său de membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil. Azi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a renunțat la dreptul la perioada întreagă de preaviz. Prin urmare, mandatul lui Neil Anthony Morgan va înceta la data de 30 septembrie 2018.

În lunile care urmează, Radu-Sorin Căprău și Neil Anthony Morgan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină și pentru a ajuta compania să-și atingă obiectivele de business.

După ce a absolvit Universitatea de Studii Economice din Brașov, Radu-Sorin Căprău și-a continuat cariera în diferite funcții de vânzări, înainte de a se alătura OMV în 2000, în poziția de Area Manager pentru OMV România. De atunci, a deținut diferite poziții de management în România și Bulgaria fiind responsabil de Retail, de Avanti International, Petrom Aviation și Downstream Supply and Sales. În 2018, a devenit Head of Crude Supply and Trading, la Viena.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârșitul lui martie 2018, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *