Un reactor al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectat de la reţeaua naţională de electricitate. Eroare a angajaţilor Transelectrica

Una dintre cele două unităţi ale centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat de la reţea, din cauza unei erori a personalului Transelectrica.

„Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă. Ca urmare a incidentului, Unitatea 2 a CNE nu a declanşat, ci s-a izolat pe serviciile interne. La această oră se pregătesc condiţiile pentru punerea în funcţiune în paralel a Unităţii 2 CNE Cernavodă cu Sistemul Electroenergetic Naţional.

Informăm că incidentul nu a avut impact asupra securităţii nucleare, a instalaţiilor şi personalului. De asemenea, nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică a consumatorilor”, se arată într-un comunicat al Transelectrica.

„Societatea Naţională Nuclearelectrica informeaza ca deconectarea nu a avut niciun impact advers asupra instalatiilor nucleare ale Unitatii 2, asadar niciun fel de impact asupra securitatii nucleare.

Unitatea 2 CNE Cernavoda va fi reconectata la SEN si va reatinge puterea nominala in aceasta seara”, a comunicat ulterior şi Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare.

La ora transmiterii acestei ştiri, centrala nucleară funcţionează la o putere de 714 MW.

Ştirea se actualizează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *