Un offshore din Cipru a ajuns acționar mare la Oltchim

Nachbar Services Ltd. a ajuns să deţină 12% din compania vâlceană, în urma unor tranzacţii derulate pe Bursă. Cine se află  în spatele acestei firme cipriote este un mister chiar şi pentru directorul Oltchim.

Compania Nachbar Services Ltd., înregistrată în Nicosia, Cipru, a preluat 9% din Oltchim printr-o tranzacţie deal făcută pe Bursă. Anterior acestei tranzacţii offshore-ul deţinea aproape 3% din firma vâlceană. Nachbar Services este, la rândul ei, deţinută de un alt offshore Carlson Ventures International Ltd.

Nu ştiu cine este în spatele acestei firme care a cumpărat acţiuni la Oltchim însă sunt foarte curios şi eu. Nu cred că poate fi vorba tot de PCC SE pentru că ei nu vor să mai cheltuiască bani pe cumpărarea de acţiuni”, ne-a spus Constantin Roibu, directorul combinatului. Cei de la PCC SE au informat că nu au legătură cu firma cipriotă şi că nu au vândut ei acţiuni.
Cu cele 12% Nachbar a ajuns al doilea mare acţionar minoritar după germanii de la PCC SE care deţin 12,1%, potrivit ultimelor date ale Registrului Acţionarilor din februarie.

Acţionarul majoritar al combinatului vâlcean este statul prin Ministerul Economiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *