Un nou parc fotovoltaic de mari dimensiuni din sudul României este aproape de faza testelor. Va începe producția luna viitoare

Un parc fotovoltaic dezvoltat în județul Călărași se pregătește să intre în teste și, potrivit unor surse din piață, ar urma să înceapă să producă din ianuarie.

Este vorba despre centrala fotovoltaică Frăsinet, din județul Călărași, care are o putere instalată de 53 MWp și care acum se pregătește de faza testelor, potrivit surselor noastre. Punerea în funcțiune este estimată pentru luna decembrie iar producția efectivă ar urma să debuteze în ianuarie, dacă și stația de racord la linia de înaltă tensiune (fiind un parc de asemenea dimensiuni, este legat direct la rețeaua Transelectrica) va fi finalizată la timp.

La acest moment, acest parc ar fi al doilea ca mărime din România dintre cele operaționale, cel mai mare fiind, potrivit evaluărilor noastre, unul de 56 MW din Satu Mare (localitatea Ciuperceni), în condițiile în care acum sunt în derulare proiecte în fotovoltaice de sute și chiar peste 1.000 MW fiecare.

Centrala fotovoltaică de la Frăsinet, din Călărași, a fost construită, în baza unui contract “la cheie” (EPC) de către compania Sunnerg, o firmă fondată în Italia în 2017 și care acum are o prezență extinsă în Europa, în Italia, România, Marea Britanie, Spania, Portugalia și Ucraina. În România, Sunnerg este implicată în proiecte cu o capacitate instalată totală de 122 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *