Un nou eșec: CE Oltenia a scos la vânzare energie pentru un an, dar nu a găsit cumpărători deși a scăzut prețul

Complexul Energetic Oltenia a scos la licitație pe piața centraliată de contracte bilaterale, energie electrică cu livrare timp de un an, începând cu 1 aprilie, dar nici de această dată nu a găsit cumpărători, chiar dacă a venit cu un preț mai mic.

Complexul Energetic Oltenia a lansat a doua sa licitație de vânzare de energie electrică din acest an, de pe Piața Centralizată a Contractelor Bilaterale – Licitație Extinsă, cu energie cu perioada de livrare pentru un an. Ca și prima, nici aceasta nu a avut succes.

Complexul a oferit azi trei pachete de câte 10 MW, bandă livrare în intervalul 1 aprilie 2020-31 martie 2021. În total 262,8 GWh de energie electrică, care au fost scoși la vânzare de producătorul din Oltenia la un preț de 263 de lei. Tranzacțiile nu s-au încheiat.

De asemenea, au mai fost scoase la vânzare patru pachete de câte 5 MW bandă, la același preț, și cu aceeași perioadă de livrare, deci în total alți 175,2 GWh. Nici de data aceasta tranzacțiile nu s-au încheiat, din același motiv: nu a venit niciun cumpărător.

Interesant este faptul că CEO a ieșit la a această a doua licitație cu un preț care i-a fost oferit la prima, dar atunci nu s-a încheiat tranzacția pentru că CEO venise cu un preț ceva mai mare.

Compania a lansat în ultima parte a lunii febriuarie prima sa licitație de vânzare de energie electrică din acest an, de pe Piața Centralizată a Contractelor Bilaterale – Licitație Extinsă cu energie cu perioada de livrare pentru un an.
Complexul a testat atunci piața oferind două pachete de câte 5 MWh, bandă, în intervalul 1 aprilie 2020-31 martie 2021. În total 87,6 GWh de energie electrică, care au fost scoși la vânzare de producătorul din Oltenia la un preț de 267 de lei. Tranzacțiile nu s-au încheiat. De oferta CEO au fost interesați cei de la de Enel, dar ei au fost dispuși să ofere doar 263 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *