Un miliard de lei – suma totală a plăților cerute de furnizori trimisă de ANRE spre decontare Ministerului Energiei

Suma totală verificată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) şi transmisă Ministerului Energiei spre decontare a depăşit 1 miliard de lei, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

„Având în vedere activitatea desfăşurată în cadrul ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.118/2021, cu modificările şi completările ulterioare, situaţia cererilor de decontare, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se prezintă astfel: număr total societăţi care au depus cereri – 74, număr total cereri depuse – 297, număr total cereri aprobate – 171, număr total cereri neeligibile – 39”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, suma totală transmisă către Ministerul Energiei este de 1,081 milioane lei, valoare totală cereri neeligibile se ridică la 9,564 milioane lei, iar valoarea totală solicitată este de 1,09 miliarde lei.

„Diferenţa de 87 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative, solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii ANRE precizează că activitatea se desfăşoară normal, în directă colaborare cu operatorii, ajungându-se cu rezolvarea cererilor de decontare la nivelul lunii martie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *