Un incendiu a avut loc la hidrocentrala Porţile de Fier. Un transformator a luat foc, două grupuri ale centralei au fost oprite

„Astăzi, 12 Iulie, în jurul orelor 16.40 s-a produs un incendiu în zona transformatorului aferent Hidroagregatului 4, amplasat pe platforma exterioară a Hidrocentralei Porțiel de Fier I. Avaria a apărut la o oală de înaltă tensiune prin care se realizează legătura transformatorului cu cablul de evacuare a energiei, de 220kV. Au fost alertate echipajele ISU din zona Drobeta care, împreună cu personalul de exploatare al Hidroelectrica au acționat cu promptitudine pentru limitarea efectelor avariei. Preventiv au fost oprite grupurile 3 și 5 ale CHE Porțile de Fier pentru a crea condiții de intervenție”, arată Hidroelectrica, operatorul hidrocentralei.

„Incendiul a fost stins la orele 17.30. La acest moment se fac evaluări ale echipamentelor pentru a reda în exploatare grupurile oprite, în condiții de siguranță. Nu există urmări semnificative și nu este afectata funcționarea CHE Porțile de Fier. Urmează ca în perioada imediat următoare să se investigheze cauzele care au dus la producerea incendiului și să fie făcută o evaluare a pagubelor materiale provocate în cursul incidentului”. mai informează compania.

Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunţat, la Antena 3, că secretarul de stat din minister care se ocupă de situaţii de urgenţă, Andrei Petrişor Maioreanu, se află în drum spre hidrocentrală.

‘Am luat toate măsurile urgente necesare pentru a limita efectele care sunt neplăcute şi sunt şi efecte economice’, a spus Anton Anton.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional. Puterea instalată de care dispune compania este de 6.444 MW.

Hidrocentrala de la Porţile de Fier este cea mai mare din România. Sucursala Porţile de Fier a Hidroelectrica asigură peste 40% din producţia de electricitate a companiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *