Un grup american investește 350 mil. euro în două parcuri eoliene în Tulcea

Compania americană Concorde Developments a anunţat construirea a două parcuri eoliene, pentru care a primit subvenţii de la Guvernul României şi de la Comisia Europeană, potrivit PR Newswire.

Concorde Developments a primit autorizaţiile pentru construcţia unui parc de 45 MW la Tulcea. Proiectul, deţinut în totalitate de compania americană, are o valoare de 90 de milioane de euro. Grupul american va folosi turbine eoliene produse în Canada şi spune deja că are încheiate contracte pentru vânzarea energiei electrice produse aici.

În plus, Concorde se află acum în negocieri cu un gruzp grecesc  pentru a cumpăra un proiect eolian pentru care există toate autorizaţiile din partea autorităţilor române, proiect situat în aceeaşi zonă. Valoarea lui este de 260 de milioane de euro, iar capacitatea se ridică la 120 MW. Compania americană spune că există deja un contract de furnizare a energiei, care va fi preluată de Enel.

Preşedintele Groupe Concorde Development, Alex Taranu, a declarat că aceste contracte sunt rezultatul „a trei ani de investiţii şi negocieri.

Groupe Concorde Developments desfăşoară operaţiuni în Europa din 2005, iar în Statele Unite din 2007.

 

 

1 Comment

  1. Buna ziua,

    Intrucat sunt interest de o colaborare cu firma Concorde Developements am rugamintea daca se poate sa ma ajutati cu datele de contact ale filialei din Romania sau cu coordonatele Domnului Alex Taranu.

    Va multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *