Un fost fotbalist din Neamţ, judeţ din care vine ministrul Economiei Dănuţ Andruşcă, a ajuns administrator al OPCOM, controlat de Ministerul Economiei

Unul dintre cei mai noi administratori ai OPCOM este fiul fostului preşedinte PSD Neamţ, judeţ din care vine şi ministrul PSD al Economiei, Dănuţ Andruşca. Ministerul Economiei controlează Transelectrica, cea care administrează bursa OPCOM. Administratorul proaspăt numit, Remus Munteanu, nu a avut, potrivit CV-ului, tangenţe cu sistemul energetic sau cu pieţele de mărfuri şi a fost, în trecut, fotbalist la Ceahlăul Piatra Neamţ.

sursa foto:facebook

În data de 3 octombrie a fost operată una dintre ultimele două numiri în Consiliul de Administraţie al OPCOM, Operatorul Comercial al Pieţei de Energie Electrică şi Gaze, potrivit datelor de pe site-ul OPCOM.

La acea dată a fost numit administrator provizoriu Remus Munteanu, cu domiciliul în localitatea Alexandru cel Bun, judeţul Neamţ.

Potrivit datelor din CV-ul lui Remus Munteanu, el s-a născut în 1974, şi a absolvit liceul de chimie industrială din Piatra Neamţ, în anul 1993. Opt ani mai târziu, în 2001, a început Facultatea de Administraţie Publică a Universităţii Petre Andrei din Iaşi, pe care a absolvit-o în anul 2005.

În ceea ce priveşte activitatea profesională, primul loc de muncă al lui Munteanu a fost în anul absolvirii liceului, 1993, la Melana Săvineşti, în postul de tehnician, pe care l-a ocupat doi ani.

În perioada 1998-2002, a fost fotbalist la FC Ceahlăul Piatra Neamţ, şi din 2002 până în 2007 a fost director al firmei Daria SRL Piatra Neamţ.  Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, firma are ca obiect de activitate “repararea echipamentelor electronice şi optice”. Remarcabil este că, anul trecut, compania care a raportat că are un singur angajat a raportat o cifră de afaceri de 281.000 de lei şi un profit net de 136.000 de lei.

Din 2007 şi până în prezent, Remus Munteanu este, potrivit CV-ului, director la SC LRD Company SRL, din localitatea în care îşi are şi domiciliul, Alexandru cel Bun, din judeţul Neamţ. Conform Ministerului de Finanţe, firma, care are ca obiect de activitate “lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor” a înregistrat venituri totale de 309.000 lei în 2017, şi a raportat un profit net de crca 50.600 de lei.

OPCOM este operatorul comercial al pieţei de energie şi gaze din România, adică entitatea care administrează platfomele de tranzacţionare de energie electrică, de gaze naturale şi de certificate verzi. OPCOM este deţinută în proporţie de aproape 98% de Transelectrica, societatea naţională de transport al energiei electrice şi operatorul sistemului energetic national şi restul direct de ministerul Economiei.

Transelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, portofoliu deţinut acum de PSD.

Ministru al Economiei este Dănuţ Andruşcă, care, coincindenţă sau nu, este născut în judeţul Neamţ şi, înainte de a fi ministru, a fost deputat PSD de Neamţ.

Decizia de numire a lui Munteanu în funcţia de administrator a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor OPCOM în data de 3 octombrie. Din decizie se înţelege că Munteanu a mai ocupat această funcţie, din moment ce AGA “ia act de încetarea prin ajungere la termen, la data de 24.09.2018, a mandatului de administrator al domnului Remus Munteanu” şi îl alege pe acelaşi Munteanu administrator provizoriu până la data de 2 februarie 2019, dar nu mai târziu de finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor societăţii, potrivit OUG 109/2011.

Potrivit romaniatv.net, Remus Munteanu este fiul lui Ioan Munteanu, fost preşedinte al PSD Neamţ şi fost parlamentar. El şi-a dat demisia din funcţia de parlamentar la începutul anului, invocând motive de sănătate. După puţin timp însă, în luna martie, Remus Munteanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

L-am contactat pe Remus Munteanu telefonic pentru a-I adresa câteva întrebări legate de numirea sa, dar aceasta a spus că astfel de lucruri nu se vorbesc la telefon şi ne-a invitat să-I trimitem întrebările  prin e-mail, la adresa sa de la Ministerul Tineretului  şi Sportului. Vom reveni cu răspunsurile imediat ce ne vor fi trimise.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *