Un fost CEO al conglomeratului Louis Dreyfus intră în afaceri cu fotovoltaice în România. Eiffel Investment Group se asociază cu R.Power și vizează un portofoliu de 1.000 MWp

Eiffel Transition Infrastructure, un fond de investitii administrat de Eiffel Investment Group, un important manager de active din Franta, și R.Power au format o societate mixtă strategică pentru a accelera dezvoltarea proiectelor solare fotovoltaice pe piața din România, potrivit Economica.net.

Eiffel Investment Group este deținută de Impasa SAS, grup fondat de Jacques Veyrat, fost CEO al conglomeratului Louis Dreyfus. Scopul colaborării dintre cele două companii este de a dezvolta un portofoliu de proiecte fotovoltaice de peste 1 GWp, avansând semnificativ creșterea generării de energie curată în regiune.

R.Power aduce un portofoliu de peste 50 de proiecte solare Fotovoltaice aflate în diferite stadii de dezvoltare, iar fondul de investiții Eiffel Transition Infrastructure contribuie la finanțarea dezvoltării portofoliului. Partenerii vor investi până la 26,5 milioane de euro. Echipele R.Power vor dezvolta proiectele până când acestea vor fi gata de construit (RtB). Cand vor fi operaționale, se preconizează că aceste proiecte vor furniza energie electrică regenerabilă pentru peste 500,000 de locuințe din România, contribuind astfel la evitarea emisiei echivalentului de pana la 420.000 de tone de CO2 pe an.

„Suntem foarte încântați de acest nou parteneriat cu R.Power. Această a treia tranzacție pentru fondul de investitii Eiffel Transition Infrastructure va accelera implementarea de capacități suplimentare de energie regenerabilă în România, aducând capitalul atât de necesar în fazele de dezvoltare ale proiectelor și valorificând experiența solidă a R.Power în dezvoltarea fotovoltaică”, spune Pierre-Antoine Machelon, șeful departamentului de Infrastructură al Eiffel Investment Group.

Cine este Eiffel Investment Group

Eiffel Investment Group este un administrator de active cu un portofoliu de aproximativ 5 miliarde de euro. Clienții Eiffel Investment Group sunt investitori instituționali mari (asiguratori, fonduri mutuale, fonduri de pensii, bănci, birouri familiale mari și investitori publici), precum și persoane fizice, prin intermediul distribuției intermediare. Echipa Eiffel Investment Group are aproximativ 100 de angajați talentați, în principal în Paris, cu prezențe în Amsterdam și New York.

Louis Dreyfus e un grup de companii cu activități în diferite sectoare precum agricultură, transport, finanțe, și care în 2021 a avut vânzări de 50 de miliarde de dolari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *