Ultima strigare pentru start-up-urile româneşti să se înscrie în PowerUp!, competiție pentru soluții în domeniul energiei

Perioada de înscrieri la cea de-a cincea ediție a PowerUp! se va încheia la 11 martie. Start-up-urile din România care se concentrează pe soluții energetice mai au şase zile la dispoziție să se înscrie în concurs și astfel să intre în competiția pentru un premiu de 50.000 de euro și o investiție financiară de până la 150.000 de euro, se arată într-un comunicat de presă al Inno Energy.

În acest an, PowerUp! vizează în special start-up-urile care dezvoltă soluții din domenii precum energia, mobilitatea, generarea de aer curat, încălzirea, tehnologiilor de reducere a poluării și tehnologiile inteligente. InnoEnergy va pune un accent deosebit pe soluțiile privind reducerea poluării aerului deoarece reprezintă o parte esențială a activității zilnice a organizației.

Pentru a participa la concurs, start-up-urile trebuie să aibă deja o echipă formată, drepturile de proprietate intelectuală asigurate și produse sau servicii gata să fie lansate pe piață în mai puțin de doi ani. Condițiile detaliate de participare și formularul de înscriere sunt disponibile la www.powerup.innoenergy.com.

 Premiul “Clean Air Challenge” va fi acordat start-up-ului a cărui soluție are un impact semnificativ în lupta împotriva poluării și a smogului. 

Componenta financiară este doar unul dintre diferențiatorii PowerUp!. La fel de importantă pentru start-up-uri este oportunitatea de a se alătura Highway®, prestigiosul accelerator de afaceri al InnoEnergy care asigură accesul la o rețea internațională de potențiali parteneri de afaceri și de experți InnoEnergy, precum și la investiții financiare de până la 150.000 de euro.

„Cei care se alătură programului Highway® se pot aștepta la sprijin pentru multe zone ale afacerii, inclusiv privind partea juridică și proprietatea intelectuală. Lucrăm cu o varietate de institute de cercetare și universități, cooperând cu ingineri și experți în tehnologie din multe domenii și discipline diferite. De asemenea, sprijinim start-up-urile în identificarea și câștigarea primilor lor clienți” a declarat Jakub Miler, CEO al InnoEnergy Central Europe.

Start-up-urile care sunt selectate în urma aplicării vor fi invitate să participe la sesiuni de pregătire susținute de mentori din zona de business, recunoscuți la nivel european. Aceste training-uri vor pregăti participanții pentru finalele naționale, respectiv marea finală, când își vor prezenta ideile în fața experților. Finala din România, organizată de Digital Transformers, va avea loc pe 18 aprilie la București, iar start-up-ul câștigător se va califica pentru marea finala din Cracovia. Câștigătorul la nivel european va fi desemnat pe 21 mai, în Polonia, în cadrul Impact’19 – cel mai mare eveniment economic din Europa Centrală și de Est.

Câștigătorul din 2018 al PowerUp! a fost Zubax Robotics din Estonia, care a prezentat o soluție care poate reduce semnificativ consumul de energie asociat celor mai noi tehnologii privind mobilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *