UE vrea un angajament al SUA pentru livrarea de LNG

UE vizează asigurarea unui angajament din partea Statelor Unite pentru livrări suplimentare de gaze naturale lichefiate (LNG) pentru următoarele două ierni, a afirmat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea întâlnirii de joi cu şeful statului american, Joe Biden, transmite Reuters.

„Mâine voi discuta cu preşedintele Biden cum să prioritizăm livrările de gaze naturale lichefiate din SUA către UE, în următoarele luni. Vizăm să obţinem un angajament pentru livrări suplimentare pentru următoarele două ierni”, le-a spus europarlamentarilor Ursula von der Leyen.

Preţul gazelor naturale în Europa a crescut încă înainte de invadarea Ucrainei, ceea ce a determinat guvernele să aloce miliarde de euro pentru reduceri de taxe şi subvenţii, în ideea de a proteja cetăţenii de facturile majorate. Însă găsirea unui răspuns comun la nivelul UE s-a dovedit dificilă, deoarece ţările membre sunt responsabile de politicile energetice naţionale şi au opinii diferite cu privire la necesitatea unor acţiuni la nivelul întregului bloc comunitar.

În timp ce state precum Spania, Belgia, Portugalia, Italia şi Grecia cer o intervenţie a statului pe pieţele energetice din Europa, ţări ca Germania, Ţările de Jos şi Danemarca se opun intervenţiei pe piaţă şi avertizează că aceasta ar provoca perturbări şi ar afecta investiţiile în energia verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *