Uber va lansa biciclete electrice cu autoservire în Paris

Serviciul american Uber specializat în rezervarea de maşini cu şofer, a anunţat joi lansarea serviciului de închiriere a bicicletelor electrice în regim de autoservire în Paris, la începutul anului 2019, relatează AFP, citată de Agerpres.

Bicicletele roşii robuste, marca Jump, au trei viteze şi pot rula cu până la 25 de kilometri la oră. Ele vor fi disponibile în regim de autoservire prin intermediul aplicaţiei Uber, a explicat o purtătoare de cuvânt pentru AFP.

Un lacăt în formă de ”U” va permite ancorarea vehiculelor de obiectele de mobilier urban.

Compania americană nu a specificat data exactă a lansării serviciului şi nici numărul de vehicule cu două roţi pe care intenţionează să le pună la dispoziţie utilizatorilor pe străzile capitalei Franţei.

„Ideea este de a deveni rapid un jucător important”, a declarat purtătoarea de cuvânt care a prezentat vehiculul la expoziţia de mobilitate urbană Autonomy din Paris.

Preţul de închiriere nu este deocamdată cunoscut, acesta urmând să fie „adaptat la preţul pieţei”, potrivit spuselor sale.

În Statele Unite, călătoria cu bicicleta costă 2 dolari pentru primele 30 de minute, apoi 7 cenţi pe minut.

Uber a lansat în februarie 250 de biciclete roşii în San Francisco (SUA), în colaborare cu societatea start-up Jump, pe care a achiziţionat-o în primăvară. De atunci, grupul american este prezent alături de Jump în zece oraşe americane şi va lansa programul în curând şi în Berlin.

„Scopul este acela de a pătrunde şi în alte oraşe” după Paris, a declarat Steve Salom, directorul executiv al Uber pentru Franţa, Elveţia şi Austria.

În opinia sa, este vorba despre „continuarea democratizării mobilităţii” şi dezvoltarea unei „platforme multimodale”.

Grupul a lansat trotinete sub marca Jump în Santa Monica (SUA), a investit în biciclete şi trotinete electrice cu serviciu liber Lime şi îşi manifestă interesul faţă de scuterele electrice şi de închirierea autovehiculelor pe termen lung, a adăugat Salom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *