Trump vrea să elimine subvenţiile pentru automobile electrice şi energie regenerabilă

Administraţia Trump vrea să elimine subvenţiile pentru automobile electrice şi alte industrii, cum este cea a energiei regenerabile, a declarat luni consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, transmite Reuters citat de News.ro.

Întrebat despre aceste planuri, după ce General Motors a anunţat săptămâna trecută planurile de închidere a cinci fabrici şi de concedieri masive, Kudlow s-a referit la creditele fiscale de 2.500-7.500 de dolari acordate de guvernul federal americanilor care cumpără vehicule electrice, inclusiv cele fabricate de GM, scrie News.ro.

” În ceea ce priveşte politica noastră, vrem să eliminăm toate acele subvenţii. Şi apropo, dorim să eliminăm şi alte subvenţii impuse în timpul administraţiei Obama, fie că este vorba despre energie regenerabilă şi altele”, a spus Kudlow.

Întrebat despre momentul în care vor fi luate aceste măsuri, consilierul a spus că în viitorul apropiat, la sfârşitul lui 2020 sau în 2021.

Creditele fiscale sunt limitate de către Congres la 200.000 de vehicule electrice pentru un producător, după care sunt eliminate treptat.

GM a anunţat că anticipează că va atinge pragul respectiv până la sfârşitul anului 2018, ceea ce înseamnă că programul său de subvenţii se va încheia până în 2020.

Tesla a anunţat în iulie că a atins pragul respectiv. Alţi producători auto nu vor atinge probabil pragul respectiv în următorii câţiva ani.

Casa Albă nu poate să schimbe unilateral aceste subvenţii. Preşedintele Donald Trump a avertizat săptămâna trecută că va elimina subvenţiile pentru GM, ca reacţie la planul companiei de a închide fabrici.

Kudlow a explicat că modificarea subvenţiilor nu va afecta doar GM.

Partidul Democrat va prelua controlul în Camera Reprezentanţilor, din ianuarie, şi este improbabil să accepte eliminarea subvenţiilor pentru automobilele electrice.

Tesla şi GM au făcut luni de zile lobby în Congres pentru ca pragul pentru facilităţile fiscale să fie eliminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *