Tribunalul Bucureşti respinge cererea Fondului Proprietatea de chemare în judecată a conducerii Hidroelectrica

Tribunalul Bucureşti a respins cererea de chemare în judecată formulată de Fondul Proprietatea (FP) împotriva unor actuali şi foşti membri ai Consiliului de Administraţie şi ai Directoratului Hidroelectrica, scrie Agerpres.

FP i-a dat în judecată pe reprezentanţii Hidroelectrica pentru prejudicii cauzate de modificarea organigramei şi pentru modificarea tarifelor cu Hidroserv, potrivit informaţiilor deţinute de AGERPRES.

„Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Fondul Proprietatea S.A. în contradictoriu cu pârâţii Gabriel Andronache, Karoly Borbely, Radu-Spiridon Cojocaru, Ioana-Andreea Lambru, Andreea Negru-Ciobanu, Laurenţiu-Dan Tudor, Bogdan-Nicolae Badea, Marian Bratu, Mihai Val Zdru ca inadmisibilă”, arată decizia tribunalului, postată pe portal.just.ro.

Totodată, FP trebuie să plătească câte 10.000 de lei Andreei Negru-Ciobanu, lui Gabriel Andronache şi lui Radu-Spiridon Cojocaru, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cei trei au dat în judecată, la rândul lor, Fondul Proprietatea, iar primul termen este 4 septembrie 2019.

Decizia este cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Fondul Proprietatea este acţionar minoritar al Hidroelectrica, cu o participaţie de 20%. Restul de 80% din acţiuni sunt deţinute de statul român, prin Ministerul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *