Tranzacția prina care Ioan Niculae a vândut grupului Tinmar firma Intercereal a primit avizul Concurenței

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care compania Tinmar Energy S.A. intenționează să preia Intercereal S.A, potrivit unui comunicat al instituției.

“Tinmar Energy S.A. are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice. Intercereal S.A. își desfășoară activități de intermediere cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și cu semifabricate. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacție nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată instituția.

Tinmar Energy,  business românesc controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, a devenit în vară  acţionarul majoritar al Intercereal, producător de cereale din Ialomiţa, cu 95% din acţiuni. Intercereal era controlată de cunoscutul Ioan Nicuale, proprietarul grupului de firme Intergaro.

Într-un interviu pe care nu l-a acordat în trecut, Niculae a spus că a vândut pentru a finanța business-ul din industria chimică și că are opțiunea de răscumpărare.

“Am și un drept de răscumpărare acolo. Am avut cu Tinmar o relație comercială foarte bună, de 10 ani. Cumpărăm energie electrică de la ei, ei au crescut și au devenit Tinmar-ul de azi vânzând curent la fabricile mele de îngrașaminte. Așa a crescut. Am o relație bună cu Oancea, eu am avut nevoie de finanțare pentru industria chimică și el mi-a oferit-o. A dorit o garanție, era firesc, am vândut cu drept de răscumpărare și banii i-am investit în industria chimică”, ne-a declarat Niculae

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *