Transgaz își cumpără șalupă de jumătate de milion de lei, pe motiv că trebuie să inspecteze conductele la intrarea în țară. Va avea șase locuri și 100 de cai putere

Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor, vrea să cumpere o șalupă pe care să o folosească pentru a inspecta malurile Dunării în zona Isaccea din Tulcea, acolo unde intră în țată conductele de transport al gazelor din Ucraina în România.

Compania a pus în Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț în care arată că intențuonează să achiziționeze o șalupă. Transgaz estimează pentru această achiziție un buget de 504.560 lei și așteaptă ofertele până la data de 15 iunie. Va câștiga contractul oferta cu cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o componentă de 60%, garanția motorului și structurii bărcii câte 30%, iar termenul de livrare (între o lună și patru luni, cere compania) 10%.

În justificarea achiziției, compania de stat spune că are nevoie de șalupă pentru a inspecta de pe apă conductele de tranzit din zona Isaccea, din județul Tulcea, acolo unde, în apropierea Deltei Dunării, intră in țară și traversează Dunărea cele trei conducte de tranzit internațional (coridorul Transbalcanic) între Ucraina și Bulgaria. În același punct este conectat, prin conductă sperată, și sistemul nostru național de transport al gazelor la cel ucrainean.

„În conformitate cu normativele de mentenanță în vigoare și a contractelor aflate în derulare cu partenerii străini, trebuie asigurată buna funcționare a transportului gazelor naturale, fapt ce implică asigurarea echipamentelor și a utilajelor necesare desfășurării lucrului în condiții optime.
În acest sens, este necesară achiziția unei șalupe pentru efectuarea inspecției malului drept al Dunării, în zona subtraversărilor celor cinci fire către SMG Isaccea. (…) lucru ce va crește siguranța în transportul gazelor naturale”, arată Transgaz.

Compania spune că are o șalupă veche, Tîrnava, dar costurile de recondiționare și reparație sunt ridicate, iar „cea mai eficientă soluție propusă pentru rezolvarea necesității o reprezintă achiziționarea unei șalupe pentru transportul personalului necesar intervenșiilor pentru efectuarea inspecțiilor malurilor Dunării”.

Iată câteva dintre specificațiile tehnice solicitate: lungime între 10 și 15 metri, capacitate de încărcare de cel puțin 2.500 kg, să poată trasporta șase persoane, pescajul minim să fie de 0,45 metri, iar motorul să aibă cel puțin 100 de cai putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *