Transgaz începe lucrările de construcție pentru gazoductul Ungheni-Chișinău, în Republica Moldova

Transgaz a început lucrările pe teritoriul moldovean la conducta care ar putea alimenta Chişinăul cu gaz românesc, anunţă ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

„Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău este un obiectiv de importanță deosebită pentru România, pentru Republica Moldova și pentru întreaga regiune. Este un proiect strategic pentru Transgaz și pentru Ministerul Economiei. În primul rând, pentru că reprezintă o dovadă clară și concretă a angajamentului pe care România l-a luat pentru a sprijini Republica Moldova. În al doilea rând, pentru că este una dintre măsurile care contribuie la consolidarea securității energetice: mai multe surse de aprovizionare cu gaz înseamnă mai multă securitate energetică. Îndemn compania să se asigure că vor fi respectați toți termenii contractuali pentru finalizarea la timp a lucrărilor proiectate”, a declarat Niculae Bădălău, Ministrul Economiei, într-un comunicat.

Transgaz a cumpărat în acest an Vestmoldtransgaz, compania de transport al gazelor din Republica Moldova care se ocupă de construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău. În primii doi ani de la achiziţie, Transgaz s-a obligat să investească 93 de milioaane de euro în Republica Moldova.

Cel mai probabil în 2020 Republica Moldova ar putea să înceapă importul de gaze din România, în condiţiile în care acum importă exclusiv gaze de la Gazprom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *