Transgaz are bugetate investiții de 100 mil. euro în 2011

Transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz SA din Mediaş şi-a planificat pentru acest an investiţii de circa 413 milioane lei, cu 30% mai mari faţă de cele realizate anul trecut, de 317 milioane lei, potrivit Money.ro

Investiţiile de 413 milioane lei programate pentru acest an vor fi direcţionate atât spre lucrări noi, cât şi spre proiecte în curs de derulare. Din suma totală, 183 milioane lei vor merge în programul de modernizare şi dezvoltare, iar 230 milioane lei vor fi alocate pentru reabilitarea unor conducte de gaze”, a declarat Elisabeta Ghidiu.

De asemenea, Transgaz vrea să îşi majoreze capitalul social cu 14% (adică aproape 112 milioane euro), în acelaşi timp cu listarea pe bursă a unui pachet de 15% din acţiuni, a afirmat Elisabeta Ghidiu.

Potrivit unui comunicat emis luni pe site-ul companiei, Transgaz a trimis către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) o notă de fundamentare în care a cerut ca „în paralel cu vânzarea pachetului de 15% de către stat să se facă şi o majorare de capital, astfel încât acţiunile pe care le vom emite pentru majorare să fie vândute direct pe bursă”.

Citeşte mai mult pe Money.ro

sursă foto: wikimedia commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *