Transgaz a cumpărat reţeaua de transport al gazelor din Republica Moldova

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale ”Transgaz” SA,  a devenit, indirect, acţionar majoritar la Întreprinderea de Stat Vestmoldtransgaz din Republica Moldova, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul moldovean, Pavel Filip, scrie Agerpres.

Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic Transgaz SA, a câştigat concursul investiţional de privatizare a Vestmoldtransgaz.

‘Aş dori să anunţ că în ziua de ieri, 26 februarie, Comisia pentru desfăşurarea concursurilor de privatizare a anunţat rezultatul concursurilor, unde Eurotransgaz SRL, la care asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câştigătorul acestei competiţii. Prin intermediul acestui exerciţiu, trebuie să recunoaştem că Transgaz România şi, dacă vreţi, statul român şi-au confirmat bunele şi serioasele intenţii de a contribui la creşterea securităţii energetice a statului nostru’, a afirmat Pavel Filip.

Preţul iniţial de vânzare a Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei moldoveneşti, potrivit Agenţiei Proprietăţii Publice din R. Moldova. Cumpărătorul va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

Amintim că Transgaz a depus o ofertă pe 28 decembrie 2017 pentru a cumpăra Vestmoldtransgaz, compania de transport al gazelor din Republica Moldova care se ocupă de construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău. Potrivit companiei din România, lucrările de construcție a gazoductului urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului 2018 așa încât din 2019 Capitala Republicii Moldova ar putea să folosească gazul din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *