Transelectrica vrea să cumpere un sistem inteligent de măsurare a energiei electrice pe piața angro

Transelectrica, operatorul rețelei naționale de transport al energiei electrice, a lansat în sistemul electronic de achiziții publice o licitație pentru achiziția unui sistem de măsurare a energiei electrice pe piața angro.

Iată exact despre ce este vorba, potrivit datelor din platformă

Prin “Sistem de contorizare și de management al datelor de măsurare a energiei electrice pe piața angro” se întelege un ansamblu format dintr-un sistem informatic central, contoare de energie electrică montate în stațiile electrice și căi de comunicații aferente și care îndeplinește următoarele funcții principale:

– măsurarea energiei electrice, transmiterea datelor de măsurare și stocarea lor la punctul central,

– procesarea datelor de măsurare și importate de la alți operatori prin calcule complexe de tip logico-aritmetic pentru perioade presetate, cu posibilitatea stocării istoricului formulelor algoritmice utilizate,

– publicarea datelor măsurate/agregate către utilizatori ai acestor date,

– interconectarea în mod securizat cu alte sisteme informatice,

– securizarea tuturor datelor măsurate și agregate, asigurarea confidentialității și integrității acestora”.

Valoarea estimată totală  a contractului, care include atât investiția în sine cât și mentenanța, se ridică la 9 milioane de euro (43,7 milioane de lei), potrivit datelor din anunț. Durata contractului este de circa 11 ani (131 de luni), cel puțin, din care investiția trebuie făcută în primele 23 de luni, iar perioada de garanție este cuprinsă între 36 și 48 de luni.

Transelectrica așteaptă oferte din partea companiilor interesate de proiect până la 29 iunie. Contractul va fi atribuit în urma unei licitații, celui care vine cu cea mai bună ofertă calitate-preț, unde prețul are un punctaj de 80%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *