Transelectrica şi-a planificat pentru acest an investiţii de 400 milioane lei, din care 120 pentru proiecte noi

Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica are planificate pentru acest an investiţii de 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi, spune directorul general executiv al societăţii, Adrian Constantin Rusu, într-un comunicat, citat de News.ro.

Conducerea Transelectrica s-a întâlnit marţi cu reprezentanţii contractorilor şi furnizorilor săi în vederea identificării măsurilor de optimizare a procesului de derulare a contractelor de investiţii şi de mentenanţă. Scopul întâlnirii a fost de a identifica măsurile care să faciliteze urgentarea programului de investiţii şi de mentenanţă al companiei, potrivit News.ro.

„Principalul obiectiv al Transelectrica este realizarea efectivă a investiţiilor, ceea ce se va traduce pe termen lung prin sustenabilitate şi predictibilitate pentru companie, acţionari şi pentru investitori. Este strategic să dezvoltăm o viziune orientată spre investiţii, să îmbunătăţim substanţial cuantumul investiţiilor şi ne canalizăm toate eforturile pe această direcţie, iar aceste întâlniri sunt esenţiale. Transelectrica are anul acesta un plan de investiţii de peste 400 de milioane de lei, din care circa 120 de milioane de lei sunt pentru proiecte noi. Este un plan foarte serios, iar reţeaua de transport al energiei electrice are nevoie de investiţii şi de mentenanţă şi pe aceste activităţi ne concentrăm toate eforturile”, a declarat Adrian Constantin Rusu.

El afirmă că Transelectrica are proiecte majore în derulare sau pe care urmează să le demareze: proiecte de interes comun la nivel european, linii de înaltă tensiune pentru închiderea inelului de 400 kV, retehnologizări şi modernizări de staţii.

„În cadrul întâlnirii s-au discutat modalităţi de rezolvare a blocajelor întâmpinate în derularea proiectelor de investiţii şi de mentenanţă, urmând ca ulterior acestea să fie implementate, astfel încât procesele să fie îmbunătăţite semnificativ”, mai spun oficialii companiei.

Transelectrica este Operatorul de Transport şi de Sistem din România, care gestionează, operează, întreţine, modernizează şi dezvoltă reţeaua de transport care cuprinde 81 staţii electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA şi 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV şi 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Compania are circa 2.200 de salariaţi şi se află sub autoritatea Ministerului Economiei.

Transelectrica are o capitalizare de 1,57 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *