Transelectrica renunţă la restructurări şi creşte fondul de salarii, inclusiv pentru membrii Consiliului de Supraveghere

În convocatorul şedinţei AGA Transelectrica, care va avea loc la 27 septembrie, conducerea companiei cere creşterea bugetului companiei cu 5 milioane de lei, bani pentru plata salariilor.

Transelectrica ar fi urmat să restructureze în acest an 150 de posturi, care urma să primească plăţi compensatorii, dar, potrivit informaţiilor din justificarea cererii de suplimentare a bugetului, nu va mai face acest lucru.

„În decursul anului 2018 nu vor avea loc disponibilizările de personal preconizat prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat iniţial datorită faptului că Directoratul s-a axat pe accelerarea investiţiilor, evaluarea proceselor de exploatare şi mentenanţă şi îmbunătăţirea managementului financiar”.

Am solicitat Transelectrica o solicitare referitoare la tipul personalului care urmează să nu mai fie disponibilizat (electricieni sau TESA/adminsitrativ) precum şi o întrebare referitoare la ce angajări s-au făcut în companie din martie, când a fost adoptat vechiul buget, până în prezent. Vom publica răspunsurile imediat ce ne vor fi oferite.

Iată, defalcat, unde se vor duce cei cinci milioane de lei, suma cu care vor creşte cheltuielile companiei:
1. Majorarea „cheltuielilor cu salariile” – rd. 88, cu suma de 4.416 mii lei, prin eliminarea corespunz[toare de la rd.103 „cheltuieli de natură salarială aferente restructurării, privatizării, administrator special, alte comisii şi comitete”
2. Majorarea bonusurilor representând „cheltuieli sociale” cu suma de 217 mii lei, păstrând nivelul procentual aprobat prin BVC/2018, respective de 4,9% aplicat asupra „cheltuielilor cu salariile şi a contribuţiilor aferente (suportate, prin redistribuire, dela rd. 103)
3. Majorarea „cheltuielilor cu contribuţiile datorate de angajator”, cu suma de 222 mii lei.
4. Majorarea „Cheltuielilor aferente contractelor de mandate ale membrilor Consiliului de Supraveghere cu suma de 145 mii lei

În acelaşi document, Transelectrica precizează că „modificările efectuate prin redistribuirea sumei de 5.000 lei nu afectează totalul chletuielilor de personal aprobate prin BVC initial pentru anul 2018”.

Consiliul de Supraveghere al Transelectrica este format din şapte persoane şi este condus de Gheorghe Olteanu.

Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, a bugetat pentru acest an venituri de 2,8 miliarde de lei şi un profit brut de 90 de milioane de lei. Societatea, aflată în subordinea Ministerului Economiei, este condusă din luna mai de Adrian Rusu, care i-a succedat în această poziţie Corinei Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *