Transelectrica pune fibră optică pe linia de interconexiune cu Ucraina. O firmă românească face lucrarea

Transelectrica va monta conductoare cu fibră optică înglobată pe linia de 400 kV Roşiori – Mukacevo, de interconexiune cu Ucraina. Lucrările vor fi efectuate de o firmă din România.

Transelectrica, opetatorul rețelei naționale de transport al energiei electrice in România, a lansat vara trecută în sistemul electronic de achiziții publice un anunț de upgradare a liniei de înaltă tensiune Roșiori-Mukacevo, una dintre principalele linie de inteconexiune dintre România și Ucraina.

Anunțul Transelectrica se referea la “Montarea unui conductor de protecţie cu fibră optică înglobată pe LEA 400 kV Roşiori – Mukacevo (execuţie/proiectare)”, iar costul estimat al investiției este de circa 5 milioane de lei.

Contractul a fost atribuit acum, în urma unei licitații publice, companiei românești Elemo SRL, care a mai lucrat cu operatori de rețea din România, și, potrivit informațiilor de pe site-ul propriu, a montat peste 2.000 km de fibră optică pe liniile din România și a participat și la construcția unei linii noi în Grecia.

Prețul contractului este cel estimat, circa 5 milioane de lei, iar lucrările trebuie făcute în 12 luni.

“Produsele care vor fi achiziţionate vor servi la înlocuirea conductoarelor  de protecție existente cu conductoare de protecție cu fibră optică înglobată ce vor fi instalate în cadrul lucrării “Montarea unui conductor de protecție cu fibră optică înglobată pe LEA 400 kV Roșiori – Mukacevo”, arată Transelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *