Transelectrica, profit cu 28% mai mare, la o cantitate de energie transportată cu 2% mai mică

Transelectrica a raportat, pentru anul trecut, un profit net în creștere 28% față de 2018, pe fondul unei scăderi a cantității de energie electrice transportate.

Profitul net al Transelectrica s-a ridicat la 104 milioane de lei în 2019, în creștere cu 28% față de anul precedent, potrivit datelor trimise Bursei de Valori București. Cantitatea de energie transportată, adică cea vehiculară fizic în rețeaua de transport, a scăzut cu 2% față de anul precedent, până la 43,36 TWh.

Veniturile operaționale din toate activitățile au scăzut cu 12%, până la circa 2,4 ,miliarde de lei, iar cheltuielile au scăzut și ele, cu 14%, până la aproape două miliarde.

Consumul propriu tehnologic (CPT) a scăzut ușor, în termini fizici, cu 0,2 puncte procentuale și este de 2% din cantitatea totală de energie transportată, dar Transelectrica a avut costuri mai mari la acest capitol: plus 31 de milioane de lei, din cauza creșterii prețurilor în piețele de electricitate de unde a cumpărat energia pentru propriul CPT.

Cheltuielile cu mentenanța și reparațiile au crescut cu 12%, până la 102 milioane de lei, la fel ca și cheltuielile de personal, care au ajuns la 212 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *