Transelectrica nu poate angaja avocați care să o reprezinte în procesul cu fostul director care a contestat numirea noilor directori

Acționarii Transelectrica nu au fost de acord ca operatorul de transport al energiei și al sistemului energetic național să angajeze o casă de avocatură care să o reprezinte în litigiul cu Bogdan Toncescu, fostul director care contestă numirea noii conduceri a companiei.

“Cu privire la punctul 1 de pe ordinea de zi, cu 8.285.481 voturi Pentru reprezentând 14,46951% din numărul total de voturi exprimate, cu 48.976.186 de voturi Împotrivă reprezentând 85,53049% din numărul total de voturi exprimate și cu 2.866.775 voturi Abținere, nu aprobă achiziționarea de către C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA S.A. a serviciilor de asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor de judecată în vederea apărării intereselor Companiei în cauza ce face obiectul dosarului nr. 28414/3/2024, potrivit Notei nr. 52700/01.11.2024”.

Aceasta este una dintre deciziile adoptate azi în Adunarea Generală a Acționarilor Transelectrica, trimisă Bursei. 58% din companie este controlată de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, deci este clar că reprezentantul Guvernului nu a fost de acord cu solicitarea companiei.

Dosarul în cauză este cel prin care Bogdan Toncescu a solicitat în instanță anularea procedurii de selecție a noului directorat care a primit, la începutul lui octombrie, un mandat plin, pe 4 ani. Toncescu, care a fost în trecut director general al Transelectrica, era membru în directorat când s-a inițiat demersul de numire a unui nou directorat pe patru ani. A vrut să participe și el pentru a fi director cu un mandat pe patru ani, dar nu s-a calificat pe “lista scurtă”. Toncescu a contestat apoi procesul de selecție a noii conduceri, acesta fiind procesul despre care vorbim acum. În paralel, Toncescu a cerut și o ordonanță președințială prin care să se suspende procedura de selecție a noului directorat, dar a pierdut in instanță.

Transelectrica a pierdut mai multe procese cu foști directori demiși în general înainte de termen, daunele fiind și de milioane de lei, notoriu fiind cazul fostului director general Cătălin Nițu, care a obținut, în arbitraj la Viena, compensații de 1,9 milioane de lei.

 

1 Comment

  1. Eu am avut ” tupeul” să mă înscriu anul trecut la concursul organizat de Ministerul energiei pentru directorii neexecutivi( Consiliul de Supraveghere) anume președintele Consiliului. Ce sa vezi,apare o plângere cum că am acordat o sumă peste baremul fixat directoarei Anastase,venită de la Cluj în 2018 și care avea dreptul la o indemnizație de închiriat o locuință. Mii de hârțoage,( tot CS a fost implicat) pentru o sumă de cca 2000 lei( nu știu exact,nu merita ,după cum s- a dovedit) DOAR să devin incompatibil datorita litigiului cu Transelectrica. Citații,programări in instanta- le- am ignorat pentru că era o scamatorie. Să scape de frică secretarul general la Ministerul energiei,un fost director la Transelectrica ,remarcat prin zero realizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *