mn

Transelectrica crește puterea stației de transformare București Sud, proiect de 51 de milioane de lei

Transelectrica a lansat în sistemul electronic de achiziții publice proiectul “creșterea gradului de siguranță în alimentarea consumatorilor din zona de sud a Municipiului București racordați în stația 400/220/110/10 kV București Sud”.

Iată anunțul Transelectrica:

“Scopul investiției constă în creșterea calității serviciului de transport al energiei electrice și creșterea siguranței și a redundanței în alimentarea utilizatorilor rețelei electrice de transport, amplificarea puterii stațiilor de 110 kV și 10 kV având în vedere creșterea capacităților energetice ale operatorilor de distribuție din zona București, flexibilizarea schemei de funcționare în vederea prevenirii apariției congestiilor în caz de avarie și în cazul creșterii producției centralei eoliene.

În cadrul lucrării de investiții se vor instala 2 unități de transformatoare 250 MVA 400/110/20 kV care vor realiza amplificarea puterii la nivelul Stației București Sud și vor realiza flexibilizarea schemei de alimentare prin legătura directă între stațiile de 400 kV și 110 kV”.

Valoarea estimată a contractului este e circa 51 de milioane de lei, potrivit datelor din anunțul Transelectrica.

Criteriul de atribuire este cel mai bun raport preț-calitate, unde componenta financiară a ofertantului contează în procent de 95% în stabilirea punctajului. Lucrările trebuie terminate în doi ani de la data semnării contractului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *