Transelectrica a semnat contractual de finanţare pentru linia Gutinaş-Smârdan

Operatorul reţelei de transport al energiei electrice a primit o finanţare nerambursabilă de 33 de milioane de euro pentru linia electrică aeriană de 140 km, potrivit unei informări trimisă Bursei de Valori

Iată integral comunicatul companiei

“Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informeaza actionarii si investitorii asupra semnarii, astazi, a contractului de finantare pentru constructia Liniei Electrice Aeriene (LEA) 400 kV Gutinas – Smardan, in valoare de 33,43 milioane de euro. Finantarea europeana nerambursabila a fost obtinuta prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, Axa Prioritara 8 – Sisteme inteligente si sustenabile de transport al energiei electrice si gazelor naturale, Obiectivul specific 8.1 – Cresterea capacitatii Sistemului Energetic National pentru preluarea energiei produse din resurse regenerabile. Valoarea totala a investitiei este de 56,76 milioane de euro.

Linia electrica aeriana va avea o lungime de 140 km, dintre care 2 km cablu subteran, si va permite eliminarea congestiilor pe directiile principale ale fluxurilor de putere intre centrele de productie din estul tarii si centrele de consum si stocare din vest, cat si securizarea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor din zona Moldovei. Procedurile pentru inceperea lucrarilor la noua linie de inalta tensiune vor fi demarate in anul 2020, cu termen de finalizare a investitiei in decembrie 2022”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *