Transavia investește 35 de milioane de euro în fotovoltaic până la finele lui 2023. Vrea să pună 22.000 de panouri

Pentru acest an, compania are în plan instalarea a peste 22.000 de panouri fotovoltaice, o investiție de 10 milioane de euro, scrie Economica.net. Prin această capacitate instalată, de 10 MW, se va acoperi aproximativ 30% din consumul anual de electricitate al facilităților producătorului de carne de pui.

Transavia are un buget de 35 de milioane de euro din fonduri proprii pentru investiții în producția de energie regenerabilă, cu scopul ca până la finele anului viitor să producă 80%-100% din energia de care are nevoie.

Panourile fotovoltaice vor fi instalate atât pe acoperișurile fermelor de pui, cât și pe teren, în funcție de structura construcțiilor și de poziția față de soare. În etapa actuală vor fi amplasați peste 100.000 de mp de panouri fotovoltaice.

„Ambiția noastră este să ne asigurăm, până la finalul anului 2023, aproape în integralitate energia electrică necesară. De aceea, investim masiv în energia verde și soluții de eficiență energetică ce vor contribui la rezultatele noastre pe termen lung. Doar în prima etapă, concentrată în anul în curs, vom acoperi circa o treime din necesarul de energie electrică pentru facilitățile noastre, creând și un avantaj unic în piață. Singurul factor care ne-ar putea afecta progresul ar fi funcționarea defectuoasă a lanțurilor logistice. Avem însă încredere că, împreună cu companiile cu care colaborăm în implementarea proiectului, vom găsi soluții astfel încât să reușim până la finalul anului viitor să producem 80%-100% din energia de care avem nevoie”, declară dr. ing. Ioan Popa, Președinte și Fondator Transavia, citat de Economica.net.

Transavia are în prezent peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 30 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. Compania are ferme în opt județe din România, unde se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Circa 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.