Toți clienții noncasnici de energie electrică vor plăti cel mult 1 leu/kWh – proiect

Plafonul maxim de preț al energiei electrice pentru toți consumatorii non-casnici va fi redus la 1 leu/kWh, potrivit unui draft de OUG consultat de noi.

Proiectul de OUG consultat de noi modifică legislația de plafonare a prețurilor la energie și gaze, adică vechea OUG 27/2022 cu modificările și completările ulterioare

Iată ce scrie în draftul de OUG:

La articolul 1, alineatul (1), litera g) se modifică și va avea următorul cuprins:

„g) maximum 1,3 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru clienții casnici și noncasnici care nu sunt prevăzuți la lit. a)-e) pentru consumul realizat pana la data de 31 martie 2024;”

La articolul 1, alineatul (1), după litera g) se introduce o noua litera, litera h), cu următorul cuprins:

„h) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul clienților noncasnici în perioada 1 aprilie 2024-31 martie 2025.”

Așadar, actualele prețuri maxime plafonate, de 1,3 lei/kWh plătite de clienții non-canici care nu se calificau la plafonul de 1 leu/kWh pentru tot consumul, vor mai fi păstrate doar până la 31 martie acest an.

Consumul pentru următorul an al tuturor clienților non-casnici va fi facturat la 1 leu/kWh, începând cu 1 aprilie 2024.

Amintim că aceste prevederi apar într-un draft care nu este încă pus în dezbatere publică și se mai pot modifica.

Citește și:

Ce pregătește Guvernul: preț reglementat mai mic pentru producătorii de gaze și electricitate, scăderea unor plafoane de preț la client, prelungirea plafonării până în 2026 – surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *