Toţi angajaţii CE Oltenia, al doilea producător de energie al ţării, vor intra în şomaj tehnic, prin rotaţie – surse

Toţi cei circa 13.000 de angajaţi din carierele de cărbune şi din termocentralele din Oltenia vor intra în şomaj tehnic, prin rotaţie, protrivit unor surse apropiate situaţiei.

Toţi angajaţii CE Oltenia vor intra în şomaj tehnic pe o perioadă de 17 zile, prin rotaţie, de acum şi până în luna mai, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată de conducerea companiei cel mai probabil în cursul zilei de joi.

Intrarea în şomaj tehnic a angajaţilor se va face cu respectarea planurilor de continuitate din cariere şi din termocentrale. Pe perioada şomajului tehnic, salariile angajaţilor vor fi plătite de stat, CE Oltenia urmând să aplice pentru schema de sprijin oferită de Guvernul României tuturor companiilor afectate de epidemia de coronavirus.

Amintim că, în perioada de şpmaj tehnic, salariaţii sunt plătiţi cu 75% din salariu, dar nu mai mult de salariul mediu pe economie.

Pandemia de cotonavirus a condus la o scădere a consumului naţional de energie electrică, în condiţiile în care multe societăţi industriale s-au închis, iar CE Oltenia, care este în teorie al doilea producător de energie electrică al ţării în termeni de putere instalată, are din ce în ce mai puţin “loc” pe piaţă în condiţiile în care este şi un producător mai scump, din motivele clare ale tehnologiei utilizate pentru producţia de energie electrică.

Compania este al doilea producător de energie al României, în termeni de putere instalată, cu patru termocentrale pe căbune și 11 cariere de lignit, în care lucrează circa 13.000 de oameni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *