Tot mai mult verde: capacităţile de producţie a energiei regenerabile pe plan mondial au ajuns la 2.179 GW

Capacităţile de producţie a energiei regenerabile pe plan mondial au crescut cu 167 gigawaţi (GW), ajungând la 2.179 GW până la finalul lui 2017, reprezentând o creştere anuală medie 8,3% pentru al şaptelea an consecutiv, arată un studiu publicat joi de Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), transmite Xinhua, citată de Agerpres.

În 2017, capacităţile instalate pentru energia solară fotovoltaică (PV) au urcat cu 32%, iar cele pentru energia eoliană cu 10%, se arată în raportul dedicat energiei regenerabile, care acoperă peste 200 de ţări şi teritorii.

Majorarea capacităţii de producţie a energiei regenerabile vine pe fondul reducerilor substanţiale de costuri, în perioada 2010-2017 costul electricităţii din energia solară fotovoltaică a scăzut cu 73%, iar din energia eoliană cu aproape 25%.

Anul trecut, 64% din noile capacităţi instalate au fost în Asia, în timp ce Europa şi America de Nord au adăugat 24 GW şi, respectiv, 16 GW capacităţi nou instalate.

Cele mai recente date confirmă că tranziţia energetică globală continuă într-un ritm rapid, datorită reducerilor substanţiale de costuri, îmbunătăţirii tehnologiei şi a politicilor favorabile privind mediul înconjurător, a afirmat directorul general al IRENA, Adnan Z. Amin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *