Țiriac a luat bani din PNRR ca să facă un parc fotovoltaic în Prahova. A demarat licitația pentru construcție

O firmă controlată de Ion Țiriac a demarat licitația pentru construcția unui parc fotovoltaic de 6,7 MW, cu finanțare din PNRR, într-o localitate din Prahova unde acum 11 ani a mai construit unul.

“Contract de lucrări necesare pentru realizarea obiectivului de investiții din cadrul proiectului „Capacitate nouă de producție energie electrică din energie solară în cadrul BLUE SAND INVESTMENT SRL”. Acesta este unul dintre poiectele de producție de energie regenerabilă cu finanțare prin PNRR pentru care inițiatorii au demarat recent procedura de licitație pentru execuție.

Este vorba despre un proiect de parc fotovoltaic de 6,7 MW care ar urma să fie construit în localitatea Păulești din județul Prahova, pe o suprafață de cica 10 hectare. Proiectul are un buget de 27 de milioane de lei, care nu poate fi suplimentat, iar construcția parcului, care include și teste și pregătirea personalului trebuie să fie finalizată cel mai târziu la 30 noiembrie 2024.

Potrivit Termene.ro, Blue Sand Investment este o companie deținută 100% de o companie din Cipru, Weybridge Holdings Limited, care este controlată de Ion Țiriac, potrivit relatărilor din presă – de altfel și adresa de e-mail a companiei este  [email protected].

Țiriac nu este de altfel la primul său proiect din regenerabil. În 2013, prin aceeași companie, Blue Sand Investment, omul de afaceri a finalizat un proiect solar în valoare de 13,6 milioane de euro, de 8 MW situat chiar în aceealși localitate: comuna Păuleşti, judeţul Prahova.

Iată bugetul defalcat al proiectului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *