Tinmar Energy va vinde energie electrică Băncii Naţionale timp de 3 ani, pentru 16,5 milioane de lei

Tinmar Energy, furnizor autohton de energie electrică, a câştigat în faţa MET România Energy licitaţia organizată de BNR pentru furnizarea de energie electrică.

Tinmar Energy va furniza energie electrică locurilor de consum care aparţin Băncii Naţionale a României timp de 36 de luni, după ce a câştigat licitaţia organizată de Banca Centrală, potrivit datelor din anunţul de atribuire publicat în ianuarie. BNR organizase a o licitaţie pentru “Achiziţia de energie electrică pentru punctele de consum menţionate în caietul de sarcini, de la orice furnizor titular de Licenţă de Furnizare a Energiei electrice, care activează pe piaţa liberă, la tarife negociate, mai mici decât cele de pe piaţa reglementată”.

Tinmar Energy a câşigat licitaţia, oferind cel mai bun raport calitate-preţ: 90% din ofertă a contat preţul energiei iar 10% faptul că furnizorul a garantat că 10% din energia livrată este din surse regenerabile.

La licitaţie s-a mai înscris MET România Energy, parte a grupului ungar MET.

Potrivit caietului de sarcini al BNR, energia este livrată, la joasă şi medie tensiune, către 33 de puncte de consum (clădiri) administrate de BNR, inclusiv sediul central din Bucureşti. Consumul anual trecut de BNR în caietul de sarcini este de 12.100 MWh anual (circa 9.100 la medie tensiune şi 3.000 la joasă tensiune) iar acoperirea eventualelor dezechilibre faţă de prognoză cade în sarcina furnizorului.

Tinmar Energy este controlată de omul de afaceri român Augustin Oancea. Business de 1,7 milarde de lei (cifră de afaceri în 2017, Tinmar avea o cotă de piaţă de aproape 4% pe segmentul concurenţial, la finalul lui octombrie 2018, potrivit ultimelor date ale ANRE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *