Tinmar Energy, desemnat furnizor de ultimă instanță în luna mai

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a desemnat compania Tinmar Energy drept furnizor de ultimă instanţă în luna mai pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, potrivit unui document al autorităţii, citat de  Agerpres.

ANRE a aprobat şi preţurile pentru furnizarea de ultimă instanţă în luna mai.

Astfel, Tinmar Energy are cel mai mic preţ, respectiv 359 lei pe MWh. Urmează Electrica Furnizare, cu un preţ de 401,40 lei pe MWh, E.ON Energie România, cu 489,04 lei pe MWh şi CEZ Vânzare – 505 lei pe MWh.

Lista continuă cu Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, ambele companii cu preţul de 698,62 lei pe MWh.

„Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează, se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare”, se mai arată în document.

Preţul de ultimă instanţă nu include tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport – componenta de extracţie din reţea – TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adaugată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *