Tinmar, desemnat furnizor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică în luna ianuarie 2021

Tinmar Energy, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică controlați de un român, a fost desemnat de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), furnizor de ultimă instanță în luna ianuarue.

Tinmar a fost desemnat FUI de către ANRE în ianuarie pentru că, în cadrul pocesului de selecție concurențială, a venit cu cel mai mic preț, 316 lei/MWh preț pentru energia activă, mai mic decât al marilor furnizori clasici, Enel, Electrica, E.On și CEZ.

Rolul Tinmar ca FUI este de a prelua temporar toți consumatorii care, din diverse motive, nu mai au energia asigurată din alte surse, cărora le va vinde energia electrică la acest preț, 316 lei/MWh, sau 0,316 lei/kWh, doar preț al energiei actve, la care se adaugă tarifele de transport, distribuție, contribuția de cogenerare, acciza și TVA.

În ce situație puteți ajunge client la FUI Tinmar

Cea mai intâlnită situație în care puteți ajunge să primiți energie în regim de ultimă instanță, și în acest caz în luna ianuarie veți primi de la Tinmar, este în cazul în care furnizorul dvs. actual nu vă mai poate asigura energia electrică, din mai multe motive. Fie nu mai are energie cumpărată din piață pentru dvs, fie are dificultăți financiare în a plăti fie energia, fie obligațiile față de Transelectrica (plata dezechilibrelor, de exemplu), fie i se retrage licența de către ANRE, în general tot ca urmare a problemelor financiare.

Dacă ajugeți în această situație, sunteți preluat de Tinmar în mod automat, oriunde ați fi în țară, iar acest furnizor vă va înștiința despre această situație. Nu veți rămâne pentru tordeauna client al Tinmar în regim de ultimă instanță, și trebuie să vă căutați un alt furnizor concurențial în perioada în care sunteți alimentat în regim de ultimă instanță.

În ultimele zece luni ale anului 2020 (ultimele date disponibile la ANRE), Tinmar avea o cotă de piață de 6,26% din energia vândută clienților finali.

Grupul Tinmar este controlat de omul de afaceri român Augustin Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *