Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. Are și stocare

Compania care administrează centrul de relaxare Therme diin nordul Bucureștiului a primit autorizația de înfiiâare a unei centrale fotovoltaice de 2,5 MWp cu stocare, proiect finanțat parțial prin PNRR.

“Autorizaţia de înfiinţare solicitată de societatea THERME NORD BUCUREȘTI S.R.L. pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Electrică Fotovoltaică (CEF) Balotești”. Aceasta este una dintre deciziile luate de Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în ședința Comitetului de Reglementare de ieri. La momentul în care ANRE emite autorizația de înființare, dezvoltatorul proiectului trebuie să facă dovada că are finanțarea pentru construcția capacității energetice deci, cel mai probabil acest proiect va fi unul dintre cele care se va finaliza și va produce energie electrică.

De altfel, centrala fotovoltaică, ce are o capacitate de 2,5 MWp și vine și cu o baterie de 0,5 MWh, proiect cu o valoare totală de 2,24 milioane de euro, este unul dintre proiectele finanțate prin PNRR.

Centrala este construită ită de compania românească Enevo, care a câștigat licitația organziată în acest sens.

Compania care administrează centrul de relaxare bazat pe ape termale Therme Bucureşti a raportat,  pentru anul 2022 (ultimul pentru care există date), afaceri de 175 de milioane de lei și un profit de 10 milioane de lei, conform Termene.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *