Termocentrala Mintia a fost oprită noaptea trecută, din lipsă de cărbune

Singurul grup al termocentralei Mintia care mai funcționa a fost oprit noaptea trecută, potrivit informațiilor din presa locală și datelor Transelectrica

Termocentrala Mintia a fost oprită noaptea trecută la ora 01.00, potrivit publicației locale Cronica Văii Jiului, care citează liderul sindical din unitate. Potrivit liderului sindical Cristian Iștoc, producătorul de energie a oprit instalația din lipsă de cărbune. Asta, pentru că vagoanele de huilă, spune liderul energeticienilor, vin pe jumătate goale din Valea Jiului.

Informația apare și la Transelectrica, unde se arată clar că Grupul 5 a fost oprit azi dimineață la ora 01.20, cauza specificată fiind lipsa cărbunelui. Grupul are o putere instalată de 170 MW și era singurul care mai funcționa la Mintia, după o defecțiune la alt grup. Potrivit datelor Transelectrica, prroblemele ar trebui să se rezolve la miezul nopții următoare, la ambele unități

Mintia și Paroșeni sunt cele două centrale pe huilă care fac parte din Complexul Energetic Hunedoara (CEH) alături de minele  minele de huilă Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan, din Valea Jiului. Compania este în insolvență.

Planul autorităților este de diviza CEH în două entităţi care vor include câte o termocentrală. Prima societate rezultată din divizarea CEH va avea în componenţă termocentrala de la Paroşeni şi minele Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. Cea de-a doua entitate va fi formată din termocentrala de la Mintia, care se doreşte să treacă fie în subordinea Consiliul Judeţean Hunedoara, fie a Consiliului Local Deva, pentru a fi exploatată separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *