Termoenergetica, moștenitoarea RADET, cumpără 31 km de țeavă pentru reparații la rețeaua de termoficare

Termoenergetica, firma Primăriei Capitalei care administrează rețeaua de distribuție a energiei termice în locul defunctei RADET, a scos la licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un contract de achiziție de țevi pentru circuitul primar de termoficare.

Compania cere țevi de oțel cu diametrul (DN) cuprins între 20 și 1.000 mm, fără sudură, pentru circuitul primar. Este vorba despre o licitație deschisă cu nu mai puțin de 20 de loturi de țeavă, cu o valoare totală de 12 milioane de lei, pentru care Termoenergetica așteaptă oferte până la data de 8 aprilie, conform anunțului.

Directorul general al companiei, Alexandru Burghiu, ne-a declarat că, în total, ar fi vorba despre 31 km de țeavă, dar aceasta nu este prima achiziție. „Acum avem această licitație, sunt în total 31 km de țeavă, dar mereu avem în derulare astfel de contracte, din 2016 încoace avem contracte pentru refacerea stocurilor de țeavă pentru mentenanță. Când stocurile se apropie de final, cumpărăm altele. În ultimii trei ani, am înlocuit peste 300 km de cobnductă din circuitul primar și secundar”, ne-a declarat Burghiu.

Aceste țevi de oțel sunt doar pentru reparații. Investițiile în modernizarea rețelei de termoficare, care presupun înlocuirea țevilor de oțel cu conducte preizolate sunt făcute de cealaltă companie a Primăriei, Termoenergetica, după cum ne-a declarat Burghiu.

Bucureștiul are a doua cea mai extinsă rețea de termoficare urbană din lume, după Moscova, moștenită din perioada comunistă. Sunt peste 950 de kilometri de rețea primară, alți peste 2.900 km de rețea secundară și peste 1.000 de puncte și module termice. În ultimii doi ani, au avut loc numeroase avarii, mai ales în sezonul rece (s-au calculat peste 3.000 de avarii pe an) și, în mai multe rânduri zone întregi din București au rămas fără apă caldă și căldură.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *