Termocentralele de la Deva şi Paroşeni vor forma Complexul Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara va avea în structură cele două mari termocentrale pe huilă, cele de la Mintia-Deva şi de la Paroşeni. Autorităţile spun că huila existentă în România asigură materia primă pentru noul complex energetic pentru următorii 80 de ani.

 

“În prezent, în România nu există o companie de electricitate pe bază de huilă care să fie suficient de mare pentru a putea să participe în proiecte regionale  şi internaţionale, în beneficiul pieţei din România; rezultatele analizelor efectuate arată  că o companie de această  mărime va permite dezvoltarea cu succes a acestor tipuri de proiecte” se arată în actul normativ de înfiinţare a complexului, publicat de Ministerul Economiei.

 

Combustibilul necesar pentru funcţionarea centralelor pe cărbuni este disponibil în România, fiind posibilă asigurarea producţiei pe bază de huilă pentru următorii 70-80 ani. Noul operator economic ar urma să asigure şi să stimuleze activitatea şi competitivitatea carierelor de lignit existente.

Capitalul social al societăţii comerciale nou-înfiinţate se constituie prin preluarea activului şi pasivului aferente societăţilor comerciale reorganizate, pe baza bilanţului contabil întocmit la data de 31 decembrie 2010.

Complexul Energetic Hunedoara va întocmi program de restructurare propriu şi, după caz, programe de închidere operaţională pentru unele obiective care vor fi aprobate de consiliul de administraţie şi de adunarea generală a acţionarilor. Programele de restructurare aprobate în cadrul societăţilor comerciale care se reorganizează, rămân valabil aprobate şi se vor derula până la epuizarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *