Termocentrala pe gaze a Petrom a la Brazi a duduit în trimestrul trei

Centrala pe gaze în ciclu combinat a Petrom de la Brazi, cea mai mare astfel de capacitate de generare de electricitate din țară, a produs mult mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut și a asigurat 10% din producția națională.

Cităm din raportul la nouă luni al companiei petroliere:

“Centrala electrica Brazi a avut o producție netă de electricitate în T3/20 de 1,30 TWh, cu 30% mai mare decât producția de 1.00 TWh in T3/19, pe baza marjelor pozitive. Centrala a acoperit aproximativ 10% din producția totală de energie electrica în România în T3/20. În concordanță cu alocările în vigoare, 0,05 TWh au fost furnizati pieței reglementate de energie electrică la un pret reglementat de aproximativ 223 lei/ MWh”, arată Petrom.

Compania estimează o producție de electricitate peste cea din 2019 și, datorită mediului economic mai bun pentru acest business, și-a apreciat valoarea acestui activ, pe care îl depreciase în trecut.

“În T3/20 ipotezele de preț pe termen lung pentru energie electrică și certificate CO2 au fost revizuite, având în vedere condițiile mai bune din piața producției de energie electrică. Aceasta a determinat reversarea integrală a ajustărilor de depreciere aferente centralei electrice cu ciclu combinat de la Brazi, în valoare de 519 mil. lei inainte de impozitare”, a anunțat compania petrolieră.

Centrala pe gaze în ciclu combinat de la Brazi a Petrom, a fost pusă în funcţiune în 2012. Are o putere instalată de 860 MW şi, alături de centralele hidro, este printre cele mai flexibile capacităţi degenerare din România. Centrala a avut recent revizie programată, care a fost finalizată la sfârșitul săptămânii trecute. În data de 15 octombrie, când unitatea era oprită, România a consemnat un record al ultimilor ani în materie de import de energie electrică, cu peste 2.100 MW orari, în seara zilei de 14 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *