Termenul de depunere a proiectelor pentru Fondul de Modernizare se amână încă o data

Companiile care sunt interesate să depună proiecte pentru finanțare din Fondul de Modernizare primesc un nou termen: 6 noiembrie. Termenul inițial, 30 septembrie, a fost prelungit, după ce mai fusese prelungit o dată.

Iată comunicatul ministerului:

“Anunț privind prelungirea perioadei de depunerea propunerilor de proiecte pentru finanțare din Fondul pentru Modernizare

Având în vedere interesul major al operatorilor economici privind investițiile în domeniul energetic, în scopul atingerii țintelor asumate de Romania pentru reducerea gazelor cu efect de sera și creșterea eficientei energetice, interes manifestat cu ocazia transmiterii propunerilor de proiecte de investiții pentru finanțare din Fondul pentru Modernizare, ca urmare a anunțului MEEMA, se prelungește termenul de depunere a proiectelor pana vineri 06.11.2020, ora 24,00”.

Pentru mecanismul 10d, Fondul de Modernizare, ne așteptăm la aproximativ 6,7 miliarde de euro pentru perioada până la 2030. După cum știți, fondurile provin din vânzarea certificatelor de CO2 de către Comisie , și vor fi alocate celor 10 țări membre pe baza proiectelor înaintate către Banca Europeană de Investiții, care va asigura din punct de vedere economic și al fiabilității aceste proiecte înaintate de statele membre”, a declarat recent Dan Dragoș Drăgan, secretar de stat în Ministerul Economiei și Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *