Termenul de depunere a proiectelor din regenerabil pentru finanțare prin PNRR s-ar putea prelungi – surse

Termenul de depunere a proiectelor din domeniul energiei regenerabile care ar putea primi finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență, care este acum 31 mai, ar putea fi prelungit cu două săptămâni.

Noul termen de depunere al proiectelor ar urma să fie 15 iunie, potrivit unor surse apopiate situației. Potrivit surselor noastre, motivul pentru care s-ar extinde termenul ține de pregărirea proiectelor . Prelungirea, fie și cu doar două săptămâni, ar oferi potențialilor benefiari mai mult timp pentru pregătirea documentației. Astfel, se dorește evitarea situațiilor în care perioada de analiză a dosarelor, ulterior depunerii, s-ar prelungi foarte mult. Nu trebuie uitat că termenul de livrare a proiectelor este 30 iunie 2024.

Bugetul disponibil pentru proiecte este de circa 457 de milioane de euro.

”Venim cu soluții reale și cu finanțarea necesară. Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrat. Realizarea investițiilor înseamnă soluții pe termen lung pentru asigurarea energetică a țării noastre”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei, la momentul la care a fost lansat apelul de proiecte, pe 30 martie.

Apelul de proiecte are ca obiect sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la rețea – luna iunie 2024.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *