TeraPlast a lansat licitația pentru un sistem fotovoltaic de circa 4 MW, cu stocare, pentru consumul propriu

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast a lansat licitația pentru construirea unei centrale fotovoltaice cu stocare, pentru consumul propriu, conform anunțului publicat de companie. Proiectul este finanțat parțial prin PNRR.

Compania intenționează să instaleze un sistem fotovoltaic cu o putere totală de 4,5 MW.

“Obiectul contractului este înființarea și punerea in funcțiune (proiect la cheie care include furnizare si montaj produse/echipamente aferente sistemului fotovoltaic, furnizare si instalare posturi de transformare cu echipamentele aferente, lucrări de construcții si amenajări, lucrări aeriene și subterane care privesc rețelele electrice de medieșsi joasa tensiune si orice alte lucrări cuprinse in documentația Tehnica(…)) a unei capacitați noi de producție a energiei electrice din surse solare, cu instalații de stocare integrate, pentru autoconsumul TERAPLAST S.A., cu o putere totala instalată minima a panourilor de 4.561,90 kWp (putere totala instalată minima a invertoarelor de 3.806,00 kW) și un sistem de stocare de minim 920 kW (asigurând o capacitate de stocare a energiei electrice produse la puterea nominala a centralei de 3.806 kW de circa 14,5 minute), racordata la distribuitorul de energie”, arată compania în anunț.

Instalațiile fotovoltaice vor fi puse pe nouă amplasamente în total, șapte clădiri și două terenuri, arată compania. Lucrările ar trebui să finalizate până la sfârșitul acesui an.

Amintim că TeraPlast SA a semnat contractul de finanțare pentru un sprijin financiar de cca. 5,5 milioane lei prin PNRR pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice noi în cadrul Parcului Industrial din Sărățel. Finanțarea nerambursabilă, aprobată conform solicitării, va acoperi circa un sfert din investiția totală a companiei în acest proiect, estimată atunci la 22.565.775 lei.

Acum, compania spune că va realiza investiția mai ieftin. “Valoarea estimată a achiziției stabilită la momentul demarării achiziției este de 16.818.154 lei, mai mica decât valoarea estimată la momentul depunerii Ofertei la Ministerul Energiei. În consecință, beneficiarul a actualizat valoarea achiziției la data publicării anunțului privind demararea procedurii de achiziție, in baza unor oferte recente de preț, existente pe piață”, se arată în anunț.

Ofertele pentru realizarea centralei electrice fotovoltaice se pot depune până la data de 5 aprilie.

Compania românească Teraplast este cel mai mare procesator de polimeri din centrul şi sud-estul Europei, este o companie de producţie, care include societatea TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC) şi filialele: Teraglass Bistriţa – producător de ferestre şi uşi din PVC; TeraPlast Recycling – reciclator de PVC; TeraBio Pack – producător de ambalaje biodegradabile şi din polietilenă, înfiinţată în august 2020; Somplast – societatea care deţine hale de producţie pe care le închiriază către TeraBioPack şi TeraPlast Recycling.

Cifra de afaceri consolidată a Grupului TeraPlast a scăzut cu 5% în anul financiar 2023, la 672 milioane de lei, iar profitul a fost de 1,1 milioane de lei.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *