Tender va investi 100 milioane de dolari în explorarea unui zăcământ petrolier în Africa

Grupul Tender va investi aproximativ 100 milioane de dolari în explorarea unui zăcămînt petrolier în Senegal şi Guineea Bisau, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, omul de afaceri Ovidiu Tender, proprietarul grupului

„Investiţiile de explorare se pot ridica la zeci de milioane dolari şi se vor face succesiv. Investiţiile până la punerea în exploatare a zăcământului vor ajunge la 100 milioane de dolari”, a afirmat Tender, citat de Mediafax.

Grupul a încheiat un acord de concesiune cu Agenţia de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Guineea Bissau pentru explorarea şi exploatarea unui bloc petrolier aflat pe teritoriul comun al celor două state africane.

Blocul petrolier are o suprafaţă de 5.347 kilometri pătraţi şi este situat într-o zonă off-shore comună celor două ţări. Durata contractului este de opt ani pentru lucrări de explorare şi de 25 de ani pentru producţie, cu posibilitatea extinderii cu încă zece ani.

Zona în care se află perimetrul petrolier ar avea rezerve de petrol cuprinse între 720 milioane de barili şi 2,35 miliarde de barili, potrivit grupului Tender.

Grupul Tender a încheiat, din 2010, acorduri pentru concesionarea a şapte perimetre miniere ale căror resurse sunt evaluate la câteva miliarde de dolari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *