Telekom Romania instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice. Este primul operator telecom care face asta

Telekom România devine primul operator de telecomunicaţii care instalează, la nivel local, în mai multe oraşe din România, staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, cel mai mare astfel de proiect urmând să fie implementat în Galaţi, a anunţat operatorul de telecomunicaţii, într-un comunicat. 

Proiectul staţiilor electrice din oraşul Galaţi a fost câştigat de Telekom România în urma unei licitaţii publice organizată de Primăria Municipiului Galaţi.

Durata de implementare a proiectului este de şapte luni, împărţită în o lună pentru proiectare şi şase luni pentru execuţie, iar garanţia pentru lucrare este de 60 de luni.

Valoarea totală a contractului se ridică la 2,18 milioane de lei, plus TVA.

Potrivit sursei citate, reţeaua publică extinsă dezvoltată de Telekom Romania va cuprinde nu mai puţin de 15 staţii de încărcare rapidă a maşinilor electrice, fiecare dispunând de 50kW în curent continuu şi 22 kW în curent alternativ. Fiecare staţie instalată va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în acelaşi timp.

Telekom Romania precizează că urmează să instaleze staţii de încărcare rapidă pentru maşini electrice şi în alte oraşe din ţară, precum Râmnicu Vâlcea unde vor fi amplasate şapte staţii de încărcare rapidă, respectiv Giurgiu (patru staţii). Proiectele sunt în derulare şi vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

În ultimii patru ani, compania de telecomunicaţii a implementat mai multe proiecte-pilot de tip Smart City în Bucureşti, Constanţa şi Piatra Neamţ, care includ soluţii pentru parcare şi iluminat inteligent, stâlpi de iluminat multifuncţionali (cu componentă de supraveghere video, staţie de încărcare electrică pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum şi wi-fi gratuit.

Telekom România este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *