Tarifele de distribuție și de transport pentru energia electrică scad ușor

Ca urmare a reducerii de la 2% la 0,2% a taxei pe cifra de afaceri a companiilor din sector, tarifele de distribuție și de transport au scăzut ușor, începând cu 16 ianuarie.

Transelectrica a redus tarifele de transport al energiei electrice cu 1,96% începând cu 16 ianuarie 2020, ca urmare a scăderii contribuţiei plătite către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie de la 2% la 0,2% din cifra de afaceri, potrivit unui raport transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

„Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ S.A. informează publicul investitor asupra publicării în Monitorul Oficial nr. 28/16.01.2020 a Ordinului ANRE nr.10/2020 pentru modificarea Ordinului ANRE nr. 218/2019 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice în reţea (T G) şi de extragere a energiei electrice din reţea (T L), a tarifelor pentru serviciul de sistem şi a preţului reglementat pentru energia electrică reactivă, practicate de Companie”, spun oficialii companiei.

Prin urmare, tariful mediu reglementat aferent serviciului de transport al energiei electrice, aplicabil începând cu 16 ianuarie 2020, este de 17,97 lei pe MWh, cu 1,96% mai mic.

Și Electrica, singura companie de distribuție și furnizare listată la BVB, a anunțat o diminuare a tarifului de distribuție, tot ca urmare s scăderii taxei pe cifra de afaceri. Tarifele de distribuție, și pentru joasă și pentru medie tensiune au scăzut cu 1,7%, tot de la 16 ianuarie, pentru zona Muntenia Nord, și cu 1,8%, pentru celelalte două zone, Transilvania Nord și Transilvania Sud.

Reduceri au operat, evident, și toate celelalte companii de distribuție.

Prețurile finale reglementate pentru consumatorii casnici nu s-au modificat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *