Surpriză: Cea mai bună ofertă de gaze de acum este cea a Electrica Furnizare

Electrica Furnizare are acum cea mai bună ofertă concurențială pentru furnizarea de gaze naturale către clienții casnici, potrivit datelor din comparatorul de prețuri al Autorității de Reglementare în domeniul Energiei.

Pe fondul creșterii pețurilor la gazele naturale, atât pentru clienții cărora le expiră perioada contractuală, cât și pentru unii dintre clienții care aveau contracte în derulare, ne-am uitat care este acum cea mai bună ofertă la gaze naturale pentru casnici. Oarecum suprinzător, aceasta este, conform comparatorului de prețuri ale ANRE, a Electrica Furnizare.

Mai precis, Electrica are oferta Gas Stabil Promo, care vine cu un preț al gazului marfă de 172 de lei/MWh fără TVA, și este destinată clienților casnici din toată țara. Important, prețul este fix pe toată perioada contractului și “garantat până la data de 31.12.2022”. Oferta este valabilă pentru cine o acceptă până la finalul acestei luni și, foarte important, se aplică clienților care nu au mai avut un contract de furnizare de gaze cu Electrica.

În final, cu tarifele de rețea și TVA, atât pentru clienții din zona de distribuție a Distrigaz Sud Rețele, cât și pentru cei din zona celuilalt mare distribuitor, Delgaz Grid, prețul este de 252 de lei/MWh.

Evident, prețul poate părea mare pentru cei care acum încă mai au contracte încheiate pe prețurile din anul trecut, dar, după explozia prețurilor la gaze din ultimul an, se pune întrebarea dacă prețul din oferta Electrica este bun acum. Ne-am uitat pe cotațiile de la Bursa Română de Mărfuri și am văzut că ultimele tranzacții pentru gazul cu livrare în tot anul 2022 s-au făcut la prețul de circa 200 de lei/MWh. Deci peste prețul din oferta Electrica.

Mai interesant este că, cel puțin potrivit comparatorului ANRE, cele mai bune prețuri la gaze pe contractele care sunt încheiate acum vin de la furnizorii consacrați de energie electrică, nu de gaze. Astfel, după Electrica Furnizare, cele mai bune prețuri le au cei de la Tinmar și cei de la Enel, și abia apoi urmează o oefrtă a Engie, care are un preț al gazului-marfă de 205 lei/MWh.

Compania Electrica Furnizare este parte a Grupului Electrica și are un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienți, în marea lor majoritate de energie electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *