Subvenția pentru instalarea de panouri fotovoltaice acasă scade la 10.000 de lei, anul viitor

Subvenția pe care o vor putea primi cei care vor dori să pună instalații fotovoltaice subvenționate printr-o posibilă viitoare ediție a programului “Casa Verde Fotovoltaice” în 2024 va scădea la jumătate față de cea de acum, la 10.000 de lei pentru fiecare solicitant.

“În anul 2024, finanțarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei/ solicitant”.

Prevederea apare în draftul “Ordonanței de Urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru prorogarea unor termene”, care a fost publicat azi de Ministerul de Finanțe.

“În anul 2023, finanțarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 20.000 lei/ solicitant”, mai scrie în nota de fundamentare a OUG, lucru cunoscut de altfel de toți cei care au aplicat sau au dorit să aplice la programul “Casa Verde Fotovoltaice”.

OUG nu vine cu detalii suplimentare la acest aspect, dar cel mai probabil diminuarea va viza viitoarea ediție a programului “Casa Verde Fotovoltaice”, pentru că banii acodați pentru esiția în curs, chiar dacă este blocată iar majoritatea instalărilor se vor face la anul, au fost bugetați în anul 2023.

În ediția din acest an a programului, 87.000 de persoane au aplicat pentru a primi subvenția de până la 20.000 de lei, dar programul este încă blocat în urma unei acțiuni în instanță a unei firme de instalatori, iar AFM, pentru a debloca situația, a organizat o nouă sesiune de înscriere pentru firme.

 

2 Comments

  1. Când PSD și PNL își dau mâna de obicei se duc dracu toate lucrurile bune și banii care puteau face lucruri diferența ajung să fie sifonați și să hrănească clientela de partid.
    Pe lângă asta frânarea programului aduce un beneficiu imes atât mafiei din zona de furnizare care nu va mai trebui să plătească dezechilibre în plus generate din propria lor incompetență, cât și mafiei din zona de distribuție care ce să vezi nu va mai trebui să racordeze la rețea tonele de prosumatori care le întăreau rețeaua și le ofereau gratuit servicii pe care ei oricum nu le-ar fi oferit.
    Cine pierde? Simplu, fix votantul inconștient la PSD adică fix cel care nu și-ar permite altfel instalarea unui sistem fotovoltaic și pierdem noi toți pentru că banii care puteau lăsa nilte lucruri bune în urmă ajung să fie sifonați.
    Avem alegeri anul viitor, sancționații la vot dacă nu vă convine.

  2. Avem prea multă energie verde și prea puțin poluare.Din această cauză guvernul a pregătit măsuri eficiente pentru îndreptarea situației,măsuri care vor conduce la un trai tot mai bun pentru poporul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *