Stroe, MET: Va fi un maraton în scetorul energetic în următorii 30 de ani

Petre Stroe, director general al companiei de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale MET România Energy, a declarat, într-un interviu acordat publicației germane Die Welt, că în sectorul energetic va fi un maraton de 30 de ani de acum încolo, pentru că există o mulțime de oportunități în construcția de centrale pe gaz cu ciclu combinat.

Industria gazelor este în prezent în urma altor industrii în ceea ce privește reglementările – cel puțin cu trei ani. Dar, când aceste reglementări vor atinge un nivel normal, vor exista o mulțime de oportunități. Și există și oportunități în domeniul energiei regenerabile, mai ales că ne propunem să ajungem la o cotă de 34% din consum, de la 24% în prezent“, a precizat directorul general al MET România Energy.

Stroe a afirmat că sunt necesare investiții puternice în sectorul gazelor naturale din România: “Avem o sursă importantă de gaze naturale (n.r. – onshore, precum și gazele din zăcămintele offshore din Marea Neagră) și putem deveni furnizori pentru Europa”.

În ceea ce privește activitatea companiei în România, Stroe a anunțat că, în prezent, MET se concentrează pe clienții industriali, dar există o preocupare majoră și pentru atragerea de clienți rezidențiali. “Există un prag de 100.000 de clienți și, cu cât putem atinge mai repede această țintă, cu atât mai bine. În viitor, ne propunem să avem 40% clienți rezidențiali și 60% non – casnici“, a mai spus directorul companiei.

MET România Energy este unul dintre cei mai importanți furnizori de energie electrică și de gaze naturale din piața concurențială. “Nimeni nu știa despre noi aici, în 2015, dar acum suntem pe poziția a treia. Și, dacă pare ușor să ajungi în această poziție, este dificil să te menții“, a mai spus dl Petre Stroe.
Acesta a adăugat că unul dintre cele mai importante atuuri ale companiei este flexibilitatea acesteia.

MET România Energy a livrat în acest an 4 TWh ( 3,1 TWh energie electrică și 0,9 TWh gaze naturale) clienților și are o cotă de 7% pe piața concurențială de electricitate.

Pe piaţa de gaze naturale, MET România are o cotă de circa 2,01%, aflându-se între primii 10 furnizori din ţară, iar pe partea de PRE, compania îşi păstrează locul 3 în clasament, cu circa 1.000 de clienţi deserviţi.

MET Group este o companie europeană integrată de energie, cu sediul în Elveția, având activități în domeniul gazelor naturale, al energiei și al petrolului, axate pe comerțul en-gros cu mărfuri, precum și în infrastructura energetică și în active industriale. MET este prezent în 15 țări, prin filialele sale, pe 26 de piețe naționale ale gazelor și 22 de centre internaționale de tranzacționare. Grupul activează în Austria, Bulgaria, Croația, Ungaria, Italia, Lituania, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina și Marea Britanie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *